9.3.08

Můj názor na bratry Mašíny

Mno... co si budem povídat, otázka bratrů Mašínů je v poslední době velmi aktuální. Se spoustou lidí jsem se už o tom bavil a snažil jsem si udělat nějaký názor na věc. Je málo lidí, kteří by na to názor žádný neměli, málokomu to je jedno... Moje pravicové smýšlení asi není žádným tajemstvím a i co se tohoto problému týče, patřím k té polovině, která jejich činy víceméně schvaluje. Ovšem stále jsem si nějak nemohl uspořádat názory a přesně pojmenovat to, co si o tom myslím. Spíše jsem jen vnitřně cítil, že ač značně kontroverzní, tak jejich činy byly činy správné a že proti komunismu se msuí bojovat všemy prostředky. Ale stále jsem měl problém si své myšlenky nějak uspořádat a ujednotit.
Díky tomu, že teď pracuji v ZOO na PR, mám mimojiné přístup k dennímu tisku, který tam odebíráme. Při pročítání MF DNES mě zaujal jeden článek. Když jsem si ho přečetl, tak mi bylo jasné, že to je přesně to, co si o tomto tématu myslím a že to jsou přesně ta slova, která jsem celou dobu hledal. Daný autor přesně vyjádřil můj názor na věc a pod jeho článek se klidně můžu podepsat.
Celý článek je možno si přečíst na iDnes, krom toho je zde i mizerný scan kopie článku přímo z novin.
No... snad to byl na dlouho dobu poslední politicky zabarvbený příspěvek...^_^;;

4 comments:

Anonymous said...

Hm, zajímavý a nečekaný post.

Osobně vyznamenání neschvaluju. Promiň, ale zabít chlapa, co převáží výplatu zaměstnancům nějakého podniku je hrdinský čín? Nebo příslušníka SNB, který ani nebyl ozbrojen? Heh. Asi žiju v jiném světě.

Kdyby teď někdo podříznul příslušníka státní policie a ukradl mu peněženku, taky se ho nezastanu o 50 let později. Proč? Protože je to nechutné a nízké. Ale co, dnešní vláda je očividně dlouhodobě takovým jednáním oslňovaná, takže nejsem zase tolik překvapená.

PS. Tvůj pravicový postoj jsem neznala :)

Anonymous said...

Plus zajímavý fakt nakonec - Tehdy při přepadení vyvraždili celou policejní stanici a pochybuju, že řadový úředník byl nějaký nácek, co posílal na smrt kdekoho jen proto, že si chtěl koupit banán v cizině. Akorát tohle se říká jen mezi pamětníkama a ne v médiích, co ti ukazují jenom surová fakta, jak se na demokratické médium sluší a patří.

Gladness said...

Naprosto souhlasim s Rinu. Zadne hrdinstvi v tom nevidim... Asi jsem slepa, ale fakt ne.

Jen tak mimochodem, ten clanek je mizerny ne jen myslenkove... Autor akorat prska jed na vsechny strany, ale jinak nejaka pointa nebo smysl mu unikl... Ten clanek je spis nechutny...

JR da Boss said...

Ozbrojený boj proti komunismu je naprosto legitimní. Mašínové byli jedni z mála, kteří si nebezpěčí nastupujícího režimu uvědomili a rozhodli se s tím něco dělat.
Ke smrt nevinných lidí, jejichž nevinnost je ovšem značně sporná, v takovýchto bojích dochází vždy. V momentě, kdy se do takovéhoto boje člověk pustí a jde mu o kejhák, už nemůže tolik přemejšlet, jestli je dotyčný policicista policista z přesvědčení nebo z donucení. Partyzánský spůsob boje je už prostě takový. Třeba partyzány z WW II dnes oslavujeme jako hrdiny a při jejich akcích určitě zařvalo víc lídí. Ten příměr na konci článku, kde je autor přirovnává s parašutisty IMHO sedne... Kůli parašutistům pak vyhladili dvě vesnice a tam zemřeli skutečně nevinní lidé a přitom to hrdinové jsou...
Jinak tohle taky stojí za přečtení:-)